meny

OPPHAVSMENN

Musikk og tekst av Jason Robert Brown 

JASON ROBERT BROWN har blitt hyllet som ”en av Broadways smarteste og mest sofistikerte låtskriver siden Stephen Sondheim” (Philadelpia Inquier), og hans ”spektakulære og suverene teatermusikk” (Chicago Tribune) har blitt hørt hele verden over, enten i en av de hundrevis av produksjonene av hans musikaler hvert år, eller fra hans fyrige liveopptredener. Jason er komponisten og tekstforfatteren til musikalen ”The Last Five Years” som ble listet som en av Time Magazines topp 10 i 2011, og vant Drama Desk Award for beste tekst og musikk. I 1999 vant Jason en Tony Award for sin musikk til ”Parade”, en musikal han skrev med Alfred Uhry og som ble regissert av Harold Price. Premieren ble spilt på Lincoln Center Theatre i desember 1998, og vant både Drama Desk og New York Drama Critics Circle Award for den beste nye musikalen. ”Parade” ble også presentert for resten av USA i 2000, da Jason gjennomførte en landsturne. Jasons første musikal ”Songs for a New World”, en teatralsk sangsyklus, regissert av Daisy Price, spilte Off- Broadway på WTA-Teatret høsten 1995, og har siden blitt spilt over 200 ganger i forskjellige produksjoner over hele verden. I 2008 åpnet hans musikal ”13” på Broadway. Jason er vinner av 2002 Kleban Award, for enestående tekst og musikk, og 1996 Gilman & Gonzalez- Falla Foundation Award for musikkteater. Jasons sanger, inkludert cabaretlåta ”Stars and the Moon”, har blitt fremført og spilt inn av Audra McDonald, Betty Buckley, Karen Akers, Renée Fleming, Philip Quast, Jon Hendricks m.fl. For sitt musikalske bidrag til musikalen ”Urban Cowboy the Musical” ble Jason nominert til en Tony Award. For tiden arbeider Jason med en musikkteateradapsjon av filmen ”The Bridges of Madison County”, og i april åpner en ny produksjon av ”The Last Five Years” off- Broadway, regissert av Jason selv.

 

Manus av Alfred Uhry

ALFRED UHRY har den enestående æren av å være den eneste amerikanske forfatteren som har vunnet en Pulitzer Pris, en Oscar og en Tony Award. Som nyutdannet ved Brown University reiste en nygift Alfred i 1959 fra Atlanta, til fordel for storbylysene i New York, for å bli en forfatter. Etter nesten tyve år med slit for å få endene til å møtes, fikk han i 1976 en suksess med ”The Robber Bridegroom”- et ublu eventyr fra sørstatene basert på en historie av Eudora Welty, for hvilken han ble nomiert til en Tony Award for beste bok til en musikal (prisen gikk til forfatterne av A Chorus Line). Ti år senere skrev han sitt første skuespill; megasuksessen og Pulitzerprisvinneren ”Driving Miss Daisy”. Senere vant han en Oscar for filmversjonen, med Jessica Tandy og Morgan Freeman. Like etter fikk han i oppdrag å skrive et skuespill til Sommer-OL i 1996 i Atlanta, hans hjemby. Og slik ble Tony Award- vinneren ”Last Night of Ballyhoo” født. Kjent, som han er,  for å skrive sjarmerende, engasjerende, men sære sørstatskaraktere, er Uhrys siste prestasjon ”Parade” et mørkere blikk på nyansene og historien til sørstatene. For denne rystende, sanne historien om lynsjingen av Leo Frank vant Alfred sin andre Tony Award for beste bok til en musikal i 1999.

 

Medutarbeidet og regissert på Broadway av Harold Price

HAROLD PRICE (regissør/produsent) har regissert premieren på musikalene Cabaret, Company, Follies, Candide, Pacific Overtures, A Little Night Music, Sweeney Todd, Evita, Phantom of the Opera og Parade. Blant skuespillene han har regissert er The Great Good Brown, The Visit, End of the World, Play Memory og sitt eget stykke, Grandchild of Kings. Hans operaproduksjoner har vært å se på scener som The Chicago Lyric, The Metropolitan Opera, San Francisco  Opera, Houston Grand Opera, Dallas Opera, Vienna Staatsoper og The Theatre Colon i Buenos Aires. Før han ble en regissør, produserte Price The Pajama Game, Damn Yankees, West Side Story, Fiddler on the Roof og A Funny Thing Happened on the Way to the Forum. Harold Prince virket som styremedlem i the New York Public Library and on the National Council of the Arts of the NEA. Han er mottaker av Nasjonal Medalje for kunst I 2000 av president Clinton, for en karriere som spenner over 40 år og “for å ha forandret karakteren til den amerikanske musikalen”. Harold Price er vinner av tyve Tony Awards, den siste en spesial-Tony for Lifetime Achievement i 2006.

buy-button

/